Progressive Baiting – ahogy az egész kezdődött Karl-Heinz Afflerbach
Progressive Baiting – ahogy az egész kezdődött
 
Névjegy
Név:                            Karl-Heinz Afflerbach
Született:                     1969
Mióta horgászik:         1984
A Progressive Baiting cég tulajdonosa
 
Amikor 1982-ben elkezdtem horgászni, azonnal éreztem, hogy a számtalan halfaj közül a ponty lesz az én kedvencem. Hogy eredményesen tudjak célzottan rájuk horgászni, egyre-másra új praktikákon törtem a fejem és akkoriban rengeteget kísérleteztem burgonyával, kukoricával, csicseriborsóval, babbal és különböző állateledelekkel.
Nagyjából két évvel később hallottam először egy új csodacsaliról, amit bojlinak hívnak, és ez azonnal felkeltette az érdeklődésemet (felébresztette az ambícióimat/becsvágyamat). Mivel azokban az időkben lehetetlen volt hozzájutni az olyan összetevőkhöz, mint kazein, halliszt, tojásalbumin vagy a különböző kivonatok, improvizálnom kellett, és kezdetben olyan anyagokkal próbálkoztam, mint zsemlemorzsa, burgonyaliszt, kukoricadara, búzadara és puding, aromaként pedig limonádépor szolgált. Az első eredmények jobbak voltak, mint amiről valaha álmodni mertem volna, így tovább kísérleteztem.
Következő lépésként a testépítők por alakú fehérjekészítményeivel próbálkoztam. Ezek a bojlik az előzőeknél keményebbek és jobban feldolgozhatóak lettek, ami arra utalt (számomra azt jelentette), hogy jó úton járok.
Lassan eljött az ideje, hogy értékesebb összetevőket használjak, így gondoskodtam halliszt, kazein, laktalbumin, tejpor, vérliszt, húsliszt beszerzéséről és nekiálltam belőlük bojlit készíteni. Néhány sikertelen (kevésbé kecsegtető) próbálkozás után sikerült egy kemény és a horgon tartós bojlit előállítanom.
Az eredményeim által ösztönözve mindig (egyre csak) tovább kísérleteztem. Így például 2007-ben kifejlesztettem (összeállítottam) egy bojlimixet, amellyel problémamentesen dolgozhatunk tojás hozzáadása nélkül. Erről bővebbet egy másik írásban olvashatnak rövidesen.
2004-ben megalapítottam cégemet, a Progressive Baitinget. Kezdetben a családi házam pincéjében folyt a munka, de mivel a termékpaletta nagyon gyorsan növekedett, nagyobb telephelyre volt szükség, így 2005-ben kibéreltem egy 150nm-es csarnokot.
Ezzel elegendő hely (és megfelelő körülmények) álltak rendelkezésemre, hogy megint egyre újabb termékeket tudjak kifejleszteni, viszont túl kevés időm maradt arra, hogy ezeket én magam teszteljem, ezért létrehoztam egy csapatot, akik ezt a feladatot végezték nekem, és végzik is mind a mai napig.
A bojlijaink iránti nagy kereslet miatt 2008 szeptemberében ismét növeltük kapacitásunkat. Új, nagyobb teljesítményű gépeket szereztünk be, a termékskálánkat folyamatosan tovább bővítettük, 2010-ben pedig beköltöztünk új, 420nm-es épületünkbe.
Ma a Progressive Baiting az egyik legismertebb név a piacon, ha értékes, minőségi alapanyagokról, kivonatokról és csalikról van szó.
A 2010-es évben Európa szerte több kizárólagos értékesítési (kereskedelmi) partnert is találtunk, általuk próbáljuk erősíteni eladásainkat (piaci jelenlétünket). Magyarországon a RODBUILDING KFT vel dolgozunk együtt.
Mindazonáltal nem fogunk a babérainkon ülni, vevőink ezreinek elégedettsége érdekében tovább tesztelünk és kísérletezünk.
 
Ennek reményében kívánok minden kedves olvasónak eredményes horgászszezont a 2016-es esztendőre!
Karl-Heinz Afflerbach, a Progressive Baiting alapítója és tulajdonosa